Νέο πειθαρχικό κώδικα που θα προβλέπει αυστηρές τιμωρίες θέλει να προωθήσει η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
Αφαίρεση βαθμών, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και μεγάλα πρόστιμα οι νέες ποινές!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal, ο νέος πειθαρχικός κώδικας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός και θα προβλέπει τις παρακάτω τιμωρίες.

Για τις ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων προβλέπονται οι εξής ποινές: 

Αν ο διαιτητής διακόψει προσωρινά το ματς, θα επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 ευρώ. Αν με την επανέναρξη υπάρξει προσωρινή διακοπή 15', το πρόστιμο θα είναι 75.000 ευρώ και 1-2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας. Η νέα διακοπή θα είναι και οριστική και θα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2-3 αγωνιστικές. Εάν μάλιστα εκτός από οριστική διακοπή αγώνα υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη, θ’ αφαιρούνται και τρεις βαθμοί από την ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η προσωρινή ή η οριστική διακοπή του αγώνα θα είναι, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, στην κρίση του διαιτητή. Η ρίψη αντικειμένων πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα το πρόστιμο θα φτάνει στις 150.000 ευρώ και 1-3 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Για την είσοδο οπαδών για οποιονδήποτε λόγο, στον αγωνιστικό χώρο προβλέπεται:  
Πρόστιμο από 80.000 έως 120.000 ευρώ. 
Αν, μάλιστα, υπάρξουν βιαιοπραγίες, τότε το πρόστιμο θα είναι από 120.000 έως 180.000, η ποινή έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα -3 βαθμοί.

Πλέον δεν θα υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εκτεταμένων και ευρείας κλίμακας επεισόδια. Τα επεισόδια «συγχωνεύονται» και θα απαιτείται επιπλέον δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ενώ προβλέπεται ποινή αφαίρεσης βαθμών έπειτα από υποτροπές, η οποία αφαίρεση θα διπλασιάζεται και σε ορισμένες περιπτώσεις κυριολεκτικά «ξεφεύγει».
  
Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο διαστρέβλωσης αγώνα, το χρονικό διάστημα της παραγραφής θα είναι, ύστερα από εισήγηση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, πλέον έξι μήνες και όχι ένας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Create your own banner at mybannermaker.com! 
Υ.Γ. Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό..? 
Ας πούμε ότι το κοράκι είναι ''στημένο'' και θέλει να κάψει μια ομάδα πλέον θα μπορεί να το κάνει πανεύκολα !!

Μπορεί π.χ. για μία ρίψη κροτίδας να κάνει όλα τα παραπάνω .. 
Άρα τα συμπεράσματα δικά σας. 
Το θέμα είναι να ισχύσουν για όλες τις ομάδες αν είναι και όχι μόνο για κάποιες.

Γιατί αν ισχύσουν για κάποιες ''εκλέκτες'' θα είναι και η ΑΕΛ μέσα να είστε σίγουροι !!!