TO MΠΛΟΓΚ aelomania.com EΚΛΕΙΣΕ ! ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ "ΑΡΧΕΙΟ"..

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

0 Πόση βλακεία χωράει στο κράτος των Αθηνών.. (για το γήπεδο) από τον Βασίλη Σαμπράκο


O Bασίλης Σαμπράκος αρθρογραφεί για την ταλαιπωρία της AEΛ με το νέο της γήπεδο...

Το έγραψα χθες στο twitter και είχα έπειτα μπροστά μου μια διαπίστωση του μεγέθους της απήχησης που είχε το tweet:

Διαβάζεις την ανακοίνωση της ΑΕΛ και καταλαβαίνεις σε τι μπουρδέλο ζεις. 
Δεν μπορώ να το διατυπώσω πιο ευγενικά. Και δεν θέλω. 

Διότι ο νους μου αρνείται να συλλάβει το μέγεθος της αδικίας, αλλά και επειδή αγανακτώ κάθε φορά που διαπιστώνω ότι η Ελλάδα παραμένει μια ανοχύρωτη χώρα, πλήρως παραδομένη στη λαμογιά και τη γραφειοκρατία.

Δεκαετίες τώρα κοπανιόμαστε όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον αθλητισμό και ειδικά με το ποδόσφαιρο για την ανάγκη κατασκευής νέων γηπέδων που θα αναβαθμίσουν το πρωτάθλημα. 

Οποιος είχε την τύχη να επισκεφθεί το «AEL FC ARENA» έφευγε από τη Λάρισα με τη χαρά της ανακάλυψης μιας πραγματικής ποδοσφαιρικής στέγης, με τον ορισμό που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα θέλαμε να δίνουμε στον όρο, και με τον καημό για το πόσο κρίμα θα ήταν αυτό το γήπεδο να γίνει έδρα διεξαγωγής αγώνων του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας. 

Αυτή η Ελλάδα, όμως, επέτρεψε πάλι την απατεωνιά εργολάβων, τουλάχιστον σύμφωνα με τους δημόσιους ισχυρισμούς της ΠΑΕ. 

Και φυσικά αυτή η Ελλάδα έκανε τα πάντα για να αποδείξει σε αυτόν τον τρελό που έκανε την τρέλα να προχωρήσει σε μια τόσο μεγάλη επένδυση ότι έκανε λάθος. 

Πριν από καιρό άκουγα, πάνω κάτω, τα ίδια πράγματα από τους ανθρώπους του Παναιτωλικού, που έκαναν το λάθος να δημιουργήσουν προπονητικό κέντρο στο Αγρίνιο δίχως κρατικό χρήμα και επιχορηγήσεις. 

Και όλως τυχαίως έχω ακούσει, πάνω κάτω, τα ίδια πράγματα από τους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα, που τολμούν αυτή την εποχή να κάνουν σχέδια για τη δημιουργία ενός αθλητικού πολυχώρου πλάι σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. 

Οταν όλοι βρίσκουν μπροστά τους την αυθεντική ελληνική λαμογιά, και αυτό το ανίκητο τέρας που ονομάζεται ελληνικό Δημόσιο, δεν γίνεται να φταίνε αυτοί. Ούτε γίνεται όλοι να πηγαίνουν από λάθος δρόμο και να μην έχουν επιχειρήσει να βρουν τον σωστό. 

Είναι απλό: η Ελλάδα δεν αντέχεται για όποιον προσπαθεί, στο ποδόσφαιρο, να λειτουργήσει σωστά, να δημιουργήσει υποδομές, να επενδύσει μακρόπνοα, να κάνει προγραμματισμό, να βάλει υψηλές προδιαγραφές στην επιχείρησή του.
Εχω πάψει να ελπίζω στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το ελληνικό πρωτάθλημα στον καταναλωτή-ποδοσφαιρόφιλο.

Χάσαμε, την εποχή των παχιών αγελάδων, την ευκαιρία να πάρουμε ένα Euro, για να μας πληρώσει η UEFA τα νέα γήπεδα, τέλος. 
Παρ' όλα αυτά, όμως, το μυαλό μου αδυνατεί να συλλάβει το μέγεθος της κυβερνητικής ανοησίας. 

Πώς είναι δυνατόν, αντί να διευκολύνει ειδικά τους επιχειρηματίες που επενδύουν στο επαρχιακό ποδόσφαιρο, να τους δημιουργεί τεχνητά αξεπέραστα εμπόδια; Πόση βλακεία κρύβει μέσα του το μυαλό του κράτους των Αθηνών, των νταραβεριών, του Κολωνακίου;
Create your own banner at mybannermaker.com! 
Σε ένα γκάλοπ που έχω στήσει στο blog μου (sambrakos.com) η πλειοψηφία των αναγνωστών δηλώνει ότι ψήνεται πολύ για κάθαρση στο ποδόσφαιρο. 

Αυτό το κράτος, όμως, δεν είναι ικανό να καθαρίσει ούτε τον μηχανισμό του. 
Πώς στο καλό να μας πείσει ότι θα καθαρίσει έστω ένα πεδίο της ελληνικής ζωής;



 πηγη: sportdog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου